Dirigenten
Steven Mintjens dirigent

Steven Mintjens

 

is geboren op 12 mei 1966.

 

Hij krijgt zijn eerste muzieklessen (notenleer en klarinet) van zijn vader Eddy Mintjens. Als tiener studeert hij piano aan de muziekacademie van Merksem en aan de muziekhumaniora van Antwerpen.

 

Aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen behaalt hij eerste prijzen van notenleer, klarinet en nieuwe structuur in de klas van Walter Boeykens. In Rotterdam studeert hij Jazz en lichte muziek bij Ton Van der Gijn.

 

Steven was als klarinettist en pianist verbonden aan de muziekkapel van de Belgische Zeemacht en de Navy Big-Band. In deze periode dirigeerde hij verschillende harmonieorkesten naar mooie resultaten en was hij finalist van de prestigieuze internationale dirigentenwedstrijd in Kerkrade.

 

Na een korte samenwerking met het KJT (Koninklijk jeugdtheater) doet Steven zijn intrede bij Studio 100. Eerst als muzikant, maar al snel werd hij de rechterhand van huiscomponist Johan Vanden Eede. Hij dirigeerde er meer dan 1000 musicalvoorstellingen in binnen- en buitenland en was als vocal coach en opnameleider verantwoordelijk voor bijna alle cd-opnames (Samson, Plop, Spring, Piet Piraat, K3).

 

Hij is nog steeds de vaste pianist en orkestleider van Luc Caals en de succesformatie 'de Grungblavers'. Verder werkt hij vaak samen met Jean Bosco Safari, Dieter Troubleyn en Guido Belcanto.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Steven dirigeert met veel liefde en humor ons popkoor Pop-it en leidt het koor met de piano aan zijn vingers tot muzikale hoogtes."

Hans Primusz

 

is geboren op 1 januari 1984.

 

Hij studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Daarnaast volgde hij workshops bij Wim Henderickx, Eric Sleighem, Alberto Ter Doest en Bram Vermeulen.

 

Als tiener speelde Hans mee in musicals als 'The sound of music' (Koninklijk Ballet van Vlaanderen), 'Alladin' en 'The Eddy Wally Story' (Music Hall Group).

 

Hans is de bezieler van Zaterdag Zondag, bekend voor zijn pop-upkoren. Hij laat zalen en pleinen volstromen met koren, bijvoorbeeld voor de Warmste Week. Zijn IN KOOR-projecten met o.a. Bart Peeters, K's Choice, Pieter Embrechts, Lady Linn, Axl Peleman en Spinvis zijn een geweldig succes.

 

Hans was van 2004 tot 2014 dirigent van het koor ‘Tosángana’ (Mortsel), tussen 2011 tot 2016 van popkoor 'Ioca' en van 2008 tot 2018 van het koor van Thomas More hogeschool Antwerpen.

 

Met Hannelore Primusz leidde hij de workshop zang en muziektheater op de Zomeracademie, een organisatie van De Veerman en Vormingscentrum Destelheide.

 

Hij toerde langs Vlaamse en Nederlandse theaters met verschillende producties: Zingelong (productie Maandacht), Kintsukuroi (een gedanste opera van Spinvis en Saartje van Camp), De Soldaat-facteur en Rachel (productie Compagnie Cecilia).

 

Samen met Hannelore Primusz bracht hij een muziektheatraal programma 'Vergeten geluk' met Nederlandstalige liedjes van minstens 50 jaar oud.

 

Hans zingt bij het Zangerscollectief.

 

"Hans dirigeert met veel toewijding en plezier ons popkoor Pop-it en weet als geen ander de juiste beelden te gebruiken om het koor de goede stemtechniek te doen toepassen."

Pop-it

 

Sing it, swing it, pop it!

Bezoek onze Facebookpagina

Repetities

 

Elke zondag van 10u tot 12u

 

Domein Hooidonk

Langestraat 170

2240 Zandhoven (provincie Antwerpen)

 

 

Contact

 

Voor informatie over repetities of concerten

 

 

Telefoon: 479 68 69 34

Copyright Pop-it @ All Rights Reserved