Dirigent

 Dirigent Johan De Lombaert

Johan werd geboren in een muzikaal gezin, zijn vader en moeder waren beroepsmuzikanten. Aan het conservatorium in Brussel studeerde hij pedagogie, hobo bij Paul Dombrecht en koordirectie bij Juliaan Wilmots.


Als koorzanger zong hij onder meer bij Currende, het Nederlandse Bachkoor en het Brussels kathedraalkoor. Gedurende 15 jaar was Johan leraar AMV (Algemene Muzische Vorming) aan diverse muziekacademies en gaf hij tien jaar muzikale opvoeding in verschillende Europese scholen in Brussel. Bij Radio3, het huidige Klara, werkte Johan tien jaar als programmasamensteller.


Hij was ook regelmatig lesgever tijdens verschillende muziekstages in het Vlaamse land. Al meer dan 20 jaar is hij vrijwilliger in de bibliotheek van Koor&Stem. Hij staat er dirigenten en koorzangers bij met raad en daad in de zoektocht naar nieuwe partituren. Als dirigent en pianist heeft hij twee koren: Just For Fun en Blendissimo. Hiermee zong hij onder andere op het Festival van de lichte muziek te Scherpenheuvel en op de museumnacht te Antwerpen. Ook namen ze deel aan het Balk Festival van de lichte muziek in Rotterdam.


Johan richt zich vooral op pop- en jazzmuziek. Hij werkt regelmatig samen met vooraanstaande koren als Reflection, Octopus, Chorix, Vocant en Acantus.